Son dakika… Bursa’daki 5.1’lik deprem beklenen Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlardan ilk yorum

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelen bu depremin beklenen Marmara depremi olmadığını bu depremin güneyde gerçekleşen bir deprem olduğunu dile getirdi.

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında Kaan Temeltaş’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Öncelikle geçmiş olsun. Kuzeyde beklediğimiz kuzey kolu üzerinde bir deprem değil. Büyük Marmara depremi üzerine gelecek bir deprem değil. Gemlik’ten geçen İznik Gölü’nün üzerinden geçen bir fay zonu daha var. Yine bu da Kuzey Anadolu fay zonu üzerinde. Buradkai depremler de büyük depremler üretebilir.”

“Bu depreme şu aşamada öncü bir deprem deme şansımız şu anda yok” diyen Ersoy, sosyal medyada ‘Daha büyük bir deprem bekleniyor’ görüşünün yayılmasının doğru olmadığını duyurdu.

AHMET ERCAN: BÜYÜK DEPREM GELİYOR DİYEMEYİZ

“Beklenen büyük Marmara depreminden önce bu büyüklükte depremlerin olacağını belirtmiştim. Ancak büyük deprem geliyor diyemeyiz” diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan da depremle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“Marmara bir bütün olarak davranıyor. Bunları sadece kuzey güney diye ayırmak lazım. Depremler Kuzey Anadolu kırığının ayrı kollarında oluşuyor. Marmara’nın neresinde olursa olsun Marmara kentleri bundan etkilenir. 5.1’lik depremler bu bölgede yıkıcı değildir. Yıkıcılık eşiği 6.4’tür. Bu kırığın yaratabileceği en büyük deprem 6.4’tür. Beklenen büyük Marmara depreminden önce bu büyüklükte depremlerin olacağını belirtmiştim. Ancak büyük deprem geliyor diyemeyiz. Onun için daha vakit var.”

DOĞAN KALAFAT: BU BİR ANA DEPREM

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat da “Deprem saat 10.42’de oldu. Aletsel büyüklüğü 5.1. Lokal bir deprem bu. Ana deprem olarak değerlendiriyoruz. Bu depremin artçıları da var. Sürüyor bunlar” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir